woensdag 23 september 2015

Ballonnen in alle maten en vormen: deel II.

In het eerste deel hebben we het al gehad over de meest gekende ballonnen. Natuurlijk kan het altijd dat er eentje of meer tussen zaten die je nog niet kende, maar de meeste zullen wel gekend geweest zijn. Deel 2 darentegen zal, uitgezonderd de folieballonen en de stuffers, misschien wel allemaal nieuwe vormen van ballonnen zijn. Zij worden dan ook minder gebruikt in decoratie en door ballonartiesten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze minder interessant zijn om te bespreken. In tegendeel zelfs.
 

Small en big bearhead ballon.

 
Deze ballon heeft de vorm van een berenkop. Soms wordt deze ook wel mousehead genoemd, omdat hij doet denken aan Mickey Mouse. In deze versie zijn er slecht 2 maten, de grote en de kleine. Het verschil tussen groot en klein is dat de kleine het lijf mist als het ware. De kleine is echt alleen de kop, de grote heeft er precies een lijf aan. Voor de duidelijkheid zie de foto's hier beneden, links is groot en rechts is klein.
 
 
 
 
De toepassingen van deze ballon zijn voor velen als muizenkop of als berenkop. Maar ook met deze ballon kan je veel meer dan enkel dat. Het enige dat je tegenhoudt is je eigen fantasie. Zoals je hieronder ziet, is met een big bearhead gemaakt het lichaam van Betty Boop.
 
 
 
 

Caterpillar ballon.

 
De Caterpillar ballon is zoals de naam zegt, een ballon in de vorm van een rups (Caterpillar in het Engels). Zelf heb ik deze ballon nog nooit gebruikt en buiten het feit dat het om een ballon in de vorm van een rups gaat, weet ik ook niet zo direct waar je deze vorm zou kunnen toepassen.
 
 

Beebody.

 
Dit is een ballon die door de stekel op het uiteinde doet denken aan een bijtje. Dit is dus een modeleerballon die ideaal is om te gebruiken bij het maken van een bijtje. Door de stekel aan het uiteinde lijkt het of je bijtje al een angel heeft.
 
 


Geoblossom.

 
De geoblossom is een ballon die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Als je tijdens het plooien weinig tijd hebt, kan je de kinderen een snel en mooi bloempje geven. Bij het maken van grotere figuren kan je deze ballon gebruiken als basis, zo blijft je figuurtje mooi rechtop staan. Ook bij diadeems is dit een stevige basis voor je figuur. Deze ballonnen bestaan in de maten 6 inch en 16 inch.
 
 
 
 
 
 
Enkele voorbeelden van waar je deze vorm van ballon kan toepassen. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden dan dit, maar dat is zoals bij alle anderen enkel begrensd door je eigen fantasie.
 
 

Geodonut.

 
Deze ballon heeft de vorm van een donut, vandaar ook weer de naam. Je kan zien dat de naamgeving binnen de ballonnenwereld eenvoudig gehouden wordt. Dit is sowieso beter dan een ingewikkelde nietsbetekenende naam. Deze ballon heeft zoals zijn voorganger ook weer vele mogelijkheden om te gebruiken. Zo kan je ook deze ballon gebruiken als basis van een bepaalde figuur, maar je kan deze bijvoorbeeld ook gebruiken als de wielen van een auto. De mogelijkheden zijn ook hier weer enorm.
 
 

Hieronder zie je hoe een auto eruitziet met banden van de geodonut ballon.
 

 
 

Stuffer ballonnen.

 
Deze soort ballonnen is de ballon die gebruikt wordt als kadoballon. Een stuufer kan je laten vullen met bijna alles wat je maar wilt. Bij huwelijken wordt meestal zo'n ballon gevuld met geld, bij een geboorte kan je er een beertje is steken, enz. Om dit te kunnen heb je natuurlijk ook een stuffing machine nodig. Zo blijft je ballon open gespannen staan en kan je de ballon vullen met alles wat je erin wilt steken zonder dat je de ballon beschadigd.
 
 

 Folie ballonnen.


Je zal zeker al eens op een kermis, braderie, avondmarkt... iemand hebben zien staan met ballonnen gevuld met helium aan een touwtje. Deze ballonnen blinken altijd mooi en hebben altijd tekeningen in een thema of zelfs de vorm van een bepaalde figuur. Dit zijn folie ballonnen die het best zijn om met helium te vullen. Zo'n ballon kan tot 2 maanden in de lucht blijven met helium, terwijl een latex ballon het ongeveer een week volhoudt nadat er een speciaal product in gespoten werd. Kinderen zijn meestal gek op folie ballonnen, ook omdat ze vaak gebaseerd zijn op tekenfilms en dergelijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten